Biografie

Artiest | Radio Continu | Cést la Vie | Emmen
Edwin Bos | zanger | Gigantengala | artiest Nederlandstalig
Carnaval | artiest Overijssel | Nederlandstalig

In 1968 ben ik geboren in het dorpje Schoonebeek, in het mooie Drenthe.

Ik ben eigenlijk pas begonnen met zingen, in het begin van de jaren negentig. Ik zong vaak, bij de toen nog populaire KARAOKE-SHOWS.

Het doel daarvan was, om de mensen een beetje warm te draaien,

zodat deze mensen uiteindelijk zelf een liedje durfde te zingen. En het zingen ging mij best wel goed af toen. Doordat de populariteit van

deze karaoke-shows afnam,  ben ik hier uiteindelijk mee gestopt, en

heb toen jaren niets meer gedaan met zingen. Behalve af en toe een lied zingen op verzoek, bij een bruiloft van familie of vrienden.

Ongeveer in 2011 heb ik het zingen weer een beetje opgepakt.

Via via ben ik in de JRS studio in Coevorden terecht gekomen, waar ik

twee demo's heb opgenomen, maar een eigen single uit brengen, leek mij toch mooier. Mijn vrouw heeft toen een tekst geschreven en samen met Bert Hilberts heb ik daar een leuke melodielijn bij bedacht. Hiermee zijn we terug gegaan naar de studio en werd mijn debuutsingle: "Genieten van de zomer" een feit. In 2015 volgende "Een plekje in mijn hart".

In de loop van 2015 kwam ik met Lucas & Gea in contact. Een muzikale samenwerking was hiervan het gevolg. In september 2015 kwam dan

ook mijn derde single uit. "Jij bent meer dan alles"

​Via vrienden ben ik in contact gekomen met Terry West. Een man die

al vele jaren in de muziek zit. Bij Terry West Productions zijn de volgende singles opgenomen: "Bloedmooie vrouw", "Onze Liefde" en "Moe maar voldaan". Allemaal singles met een hoog countrygehalte, een stijl die mij uitermate goed bevalt.

Begin 2017 ben ik de samenwerking aangegaan met Martin Sterken. Samen zijn we tot vele producties gekomen, zoals:

"Je eigen held" , "De ware voor mij""Wat lijkt ze op jou", allemaal in 2017 uitgebracht.

In2018 verscheen mijn eerste truckersplaat:  "Truckchauffeur in hart en nieren". Een eerste van, wat achteraf blijkt, velen.

In april 2019 verscheen "In dromen geloven" . Tevens zijn we druk bezig geweest met het Drèents Liedties Festival, waar "Stukkie bij beetie" speciaal voor is geschreven. Hiermee hebben we de finale bereikt.

In augustus kwam "Een vrouw als jij" uit als voorloper op mij debuutalbum: "Hoog boven de wielen", welke een maand later verscheen.

Een album waar ik onzettend trots op ben.

Dit jaar verschenen :"De vrouw langs de baan", "Van het leven leren" en "Voor geen goud" op single. Op vinylsingle is "De vrouw langs de baan" eerder dit jaar ook uitgebracht, met al B-kantje: "Een lekker deuntje".