Biografie

In 1968 ben ik geboren in het dorpje Schoonebeek, in het mooie Drenthe.

Ik ben eigenlijk pas begonnen met zingen, in het begin van de jaren negentig. Ik zong vaak, bij de toen nog populaire KARAOKE-SHOWS.

Het doel daarvan was, om de mensen een beetje warm te draaien,

zodat deze mensen uiteindelijk zelf een liedje durfde te zingen. En het zingen ging mij best wel goed af toen. Doordat de populariteit van

deze karaoke-shows afnam,  ben ik hier uiteindelijk mee gestopt, en

heb toen jaren niets meer gedaan met zingen. Behalve af en toe een lied zingen op verzoek, bij een bruiloft van familie of vrienden.

Ongeveer in 2011 heb ik het zingen weer een beetje opgepakt.

Via via ben ik in de JRS studio in Coevorden terecht gekomen, waar ik

twee demo's heb opgenomen, maar een eigen single uit brengen, leek mij toch mooier. Mijn vrouw heeft toen een tekst geschreven en samen met Bert Hilberts heb ik daar een leuke melodielijn bij bedacht. Hiermee zijn we terug gegaan naar de studio en werd mijn debuutsingle: "Genieten van de zomer" een feit. In 2015 volgende "Een plekje in mijn hart".

In de loop van 2015 kwam ik met Lucas & Gea in contact. Een muzikale samenwerking was hiervan het gevolg. In september 2015 kwam dan

ook mijn derde single uit. "Jij bent meer dan alles"

​Via vrienden ben ik in contact gekomen met Terry West. Een man die

al vele jaren in de muziek zit. Bij Terry West Productions zijn de volgende singles opgenomen: "Bloedmooie vrouw", "Onze Liefde" en "Moe maar voldaan". Allemaal singles met een hoog countrygehalte, een stijl die mij uitermate goed bevalt.

Begin 2017 ben ik de samenwerking aangegaan met Martin Sterken. Samen zijn we tot vele producties gekomen, zoals:

"Je eigen held" , "De ware voor mij""Wat lijkt ze op jou", allemaal in 2017 uitgebracht.

In2018 verschenen:  "Truckchauffeur in hart en nieren", "Een lekker deuntje" en  "Het ronken van mijn diesel" / "Met Kerst weer thuis". Deze laatste is een single met 2 nummers.

Inmiddels zitten we alweer in 2019 en wij zitten natuurlijk niet stil. "In dromen geloven" verscheen in april dit jaar. Tevens zijn we druk bezig geweest met het Drèents Liedties Festival, waar "Stukkie bij beetie" speciaal voor is geschreven. Hiermee hebben we de finale bereikt.

Als voorloper op mijn debuutalbum kwam in augustus de single "Een vrouw als jij" uit.

"Hoog boven de wielen", is de naam geworden van mijn album, waar we de laatste maanden ontzettend hard aan hebben gewerkt, met ons kleine team.

Ik ben in ieder geval onzettend trots op het eindresultaat en ik hoop dat jullie ontzettend veel luisterplezier van dit album mogen beleven.

Edwin Bos Entertainment & More

Julianalaan 13

 7761XT Schoonebeek

06 - 23 79 69 82

© 2015 Edwin Bos Entertainment & More

De website waar u alles kunt vinden over de artiest Edwin Bos, de zanger uit Schoonebeek, Drenthe.